Gids Te Paard.

Voor veel ruiters is buitenrijden het ultieme plezier. Moeilijkheid is vaak dat een gebied waar men lekker kan rijden niet altijd bij de hand is. Wil je dus een flinke rit maken, dan zul je met de trailer een bosgebied op moeten zoeken en dan loop je tegen het probleem aan dat je daar de weg (nog) niet kent.

Daarom bieden wij buitenritten aan met gids. Ideaal om een gebied te leren kennen zonder nare aanvaringen met boswachters omdat je toch van het ruiterpad af bent, zonder het gevoel dat je nooit meer thuiskomt, of dat je nog niet de helft gezien hebt van wat er te zien was. Ook is het erg gezellig omdat er gereden wordt in kleine groepjes en als paardenmensen onder elkaar is er altijd wel wat te kletsen. Tempo en lengte van de rit zijn afhankelijk van wat de deelnemende ruiters als wenselijk hebben aangegeven.

Let wel: deelnemen aan onze tochten is op eigen risico. Er wordt vanuit gegaan dat u uw paard onder controle hebt en het paardrijden in bossen beheerst, zowel in stap, draf als galop. Daarnaast wordt er van u verwacht dat u respect toont voor de natuur. Dus geen afval achterlaten, niet roken onderweg en je gedragen als de gast die je in het gebied bent.

Gebieden waar wij op dit moment tochten organiseren:

Utrechtse Heuvelrug (Leersum)

Ginkelse Heide (Ede)

Orderbos (Kootwijkerbroek)

Strandrit (Wassenaar of Hellevoetsluis)

Overig:

De ritten worden begeleid door geroutineerde endurance ruiters. Zij hebben veel ervaring met buitenrijden en afstandsritten en kennen de betreffende gebieden 'als hun broekzak'. Voor iedereen die de endurance wil leren kennen, is dit gelijk een mooie gelegenheid om met een ervaren iemand hierover te praten.

Kosten voor deelname zijn €15,- voor ritten tot 35 km en € 20,- voor ritten boven 35 km. Bij ritten vanaf 35 km wordt er onderweg een rustpunt met drinken voor ruiter en paard verzorgd.